torstai 30. elokuuta 2018

Sam Young MAP-kirkon tuomiolle

Sam Young, pelastakaa MAP-lapset kansanliikkeen keulahamo Teksasista, on kutsuttu kirkon kurinpitotuomioistuimeen. Järjestettyään muutamia mielenosoituksia Salt Lake Cityssä saadakseen kirkon muuttamaan kelvollisuushaastattelukäytäntöjä. Sam on julkaissut saamansa kutsukirjeen kurinpitotuomioistuimeen blogissaan. Tässä muutamia otteita kirkon lähettämästä kutsusta.
Syy kurinpito-oikeudelle on, että sinun on kerrottu toimineen toistuvasti selkeästi, avoimesti, ja tarkoituksella julkisesti kirkon johtajia vastaan. Olet, muun muassa:
  1. Rohkaissut toisia äänestämään kirkon johtajia vastaan. 
  2. Järjestänyt useamman julkisen "toiminnan", jolla ilmaiset vastustavasi kirkkoa ja sen johtajia.
Sam Young on julkisesti vaatinut kirkkoa muuttamaan kelvollisuushaastattelukäytäntöjä, joissa lapset ja nuoret ovat yksin seurakunnan piispan kanssa suljetussa huoneessa. Kirkko muutti ohjeitaan näiden vaatimusten seurauksena siten, että lapsen vanhempi voi osallistua haastatteluihin jos lapsi niin toivoo. Sen sijaan, että kirkko ottaisi aktiivisen lähestymistavan ja edellyttäisi vanhempien läsnäoloa se vierittää vastuun lapsen suojelusta lapselle itselleen. Lapsen pitäisi näin ollen kirkon mukaan itse kyetä arvioimaan onko kulloinenkin pappeusjohtaja turvallinen vai ei, mikä ei oikeastaan muuta tilannetta miksikään ja lasten hyväksikäyttäjät saavat jatkaa toimintaansa vapaasti.
Sinut on kutsuttu osallistumaan kurinpito-oikeuteen antamaan vastineesi yllä mainittuihin asioihin. Vaikka olet tervetullut, osallistumistasi ei tarvita; voit lähettää vastineesi kirjallisesti. Osallistumisesi on oma valitasi. 
Kurinpito-oikeudet ovat pyhiä, luottamuksellisia, kirkollisia menettelyitä. Jos päätät osallistua läsnäolosi ja osallistumisesi ovat ehdollisia sille, että hyväksyt sekä kunnioitat prosessia ja noudatat sen edellyttämiä toimenpiteitä, sisältäen seuraavat ehdot:
  1. Jokainen joka osallistuu istuntoon, ml. minä ja sinä, allekirjoittaa hyväksyvänsä, että istunto pidetään yksityisenä ja luottamuksellisena ja ettei sitä tallenneta missään muodossa. Kenenkään, joka ei tätä hyväksy, ei sallita osallistua istuntoon. Jos kieltäydyt, sinun ei sallita olla läsnä, ja kaikki lausunnot puolestasi tulee esittää kirjallisesti.
  2. Voit kutsua todistajia, yhden kerrallaan, joiden todistus liittyy käsiteltäviin asioihin, jotka edellä määrittelin. Kuitenkin, jokainen todistaja on esiteltävä minulle kirjallisesti nimen, seurakunnan ja  vaarnan mukaan vähintään kolme päivää etukäteen. Sinun tulee myös lähettää minulle etukäteen ja kirjallisesti kuvaus aiheesta, josta he todistavat ja heidän todistuksensa sisältö. Voidakseen todistaa, todistajien tulee olla hyvämaineisia kirkon jäseniä. Sovellan samoja sääntöjä myös kaikkiin mahdollisesti itse kutsumiini todistajiin.
  3. Jokaisen todistajan todistus tulee liittyä johonkin yllä määritellyistä asioista.
Kirkon kutsu kurinpito-oikeuteen on käytännössä ihmisten kaltoinkohtelua. Syytetylle ei jätetä juuri mahdollisuuksia oikeudenmukaiseen käsittelyyn. Määrittelemällä tiuikat ehdot ja vaatimalla mm. ettei istuntoa tallenneta millään keinoilla tekee istunnosta suoranaisen oikeusmurhan, jossa uhrille ei tarjota minkäänlaista mahdollisuutta valittaa mahdollisesta raskauttavasta tuomiosta. Koko käsittelyproseduuri on suunniteltu siten, että se suojelee mahdollisten vallan väärinkäyttäjien saattamista vastuuseen virheellisistä päätöksistä. Tällä tavalla organisoitu "oikeuslaitos" on oikeuden irvikuva ja loukkaa ihmisoikeuksia räikeästi.
Tunnen, että minun täytyy kertoa sinulle, että jos pohjimmainen tahtosi on välttää tämä prosessi kokonaan, sinulla on mahdollisuus pyytää nimesi poistoa kirkon rekistereistä. Jos tekisit tämän pyynnön, kurinpito-istunto perutaan, ja työskentelen kanssasi että saat kaiken tarvittavan tiedon tämän lopputulosen saavuttamiseksi.
Koko kurinpito-oikeusprosessin lopputulos näyttää tämän toteamuksen jälkeen etukäteen päätetyltä. Sam Young mitä ilmeisimmin erotetaan MAP-kirkosta riippumatta siitä millaisia todisteita hän oman asiansa ajamiseksi esittää. Asetetuissa ehdoissa todistajille ja todistelulle on määritely käytännössä sellaiset rajat, joilla kirkko pyrkii estämään esittämästä lausuntoja, joilla perustellaan Sam Youngin toimia lasten hyväksikäytön ehkäisemiseksi MAP-kirkossa. Sen sijaan, että kirkko muuttaisi puutteellisia kätäntöjä, jotka mahdollistavat lasten seksuaalisen hyväksikäytön ja suojelee hyväksikäyttäjiä, kirkko on nyt leimannut toiminnan, joka kiinnittää huomiota epäkohtiin, kirkkoa ja sen johtajia vastustavaksi toiminnaksi.

Kirkon omat korulauseet lasten ja nuorten hyväksikäytön ehkäisemiseen pyrkivistä toimista kaikuvat ilman konkretiaa. Lastensuojelun parantaminen ja päättäväinen toiminnan kehittäminen MAP-kirkossa on pelkkää tyhjää sanahelinää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti