tiistai 11. huhtikuuta 2017

Salt Lake Tribune voitti Pulitzer palkinnon

Pulitzer 2017 palkinnon paikallissarjassa voitti Utahissa ilmestyvän Salt Lake Tribune -lehden henkilökunta. Pulitzer myönnettiin vuoden 2016 aikana ansiokkaasta uutisoinnista liittyen Birigham Youngin yliopiston (BYU) ja Utahin Osavaltion yliopiston (USU) käytännöistä kohdella raiskausten uhreja.

Raiskausten uhrit ovat monesti joutuneet BYU:n kunniakoodia valvovien tahojen hampaisiin ja uhreja on jopa rangaistu kunniakoodirikkeistä. Utahin syyttäjänviraston kanta aiheeseen on ollut, että BYU:ssa uhkaillaan raiskausten uhrit kunniakoodilla hiljaisiksi. Salt Lake Tribunessa on myös kiinnitetty huomiota MAP-kirkon oppeihin, jotka altistavat BYU:n ja MAP-kirkon "raiskauskulttuurille," jossa rikoksentekijät pääsevät kuin koira veräjästä kun uhrit jättävät rikokset raportoimatta kunniakoodisyytteiden ja mahdollisesti seuraavan opiskeluoikeuden menetyksen pelossa.

Viime vuonna Salt Lake Tribunen nostettua ongelman esiin BYU on ryhtynyt toimiin ongelman korjaamiseksi. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa BYU:ssa opiskelijat voivat lopulta luottaa, että heitä ei enää syyllistetä ja altisteta nöyryyttäviin kunniakoodiriketutkimuksiin heidän raportoituaan seksuaalisesta väkivallasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti