sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Todisteet vs. Jumalan sana

Salt Lake Tribune:

"There will be times when it may appear that things are going badly for the truth of God, that the evidence of the world contradicts God’s utterances," Dieter F. Uchtdorf, second counselor to church President Thomas S. Monson, told the audience in Salt Lake City’s Conference Center Theater. "For my part, I have learned to be patient, knowing that, in the end, things will work out."
Mitäs Dieter F. Uchtdorf oikeastaan sanookaan? Tarkkaan ottaen hän sanoo, että maailmassa nähtävissä olevat todisteet näyttävät toisinaan olevan ristiriidassa Jumalan höpinöiden kanssa. Tämän jälkeen hän kehtoottaa kärsivällisyyteen ja luottamaan siihen, että loppujen lopuksi kaikki selviää. Sitä Salt Lake Tribunen uutinen ei kuitenkaan kerro kertoiko Uchtdorf puheessan miten asiat aikanaan selviävät.

Tällaiset puheet ovat hyvin tyypillistä kikkailua ja tarkoituksenmukaista kirkon jäsenten harhauttamista. Nämä kirkon johdon miehet kerta toisensa jälkeen puheissaan ilmaisevat usein kuinka heidän hallussaan on korkeampi Jumalan totuus ja kuinka siinä pitäytymällä ja siihen uskomalla saavuttaa jotain korkeampaa ja pyhää. Kuitenkin tämä Jumalan totuus on jatkuvassa konfliktissa maailman totuuksien kanssa, kuten Uchtdorf tässäkin puheessaan selvästi ilmaisee. Kirkon johtajien mielestä onkin näemmä oikein julistaa maallisten tosiasioiden kanssa selkeästi ristiriidassa olevia "totuuksia" ja ylläpitää maailman todisteiden kanssa ristiriitaisia uskomuksia. Tällaiset opetukset tekevät suurta vahinkoa ihmisten itsenäiselle kyvylle arvioida todellisuutta. Opettamalla ihmisiä uskomaan kirkon julistamaan Jumalan oppiin vaikka se ei ole todellisuuden kanssa yhteensopiva Uchtdorf itseasiassa yrittää varastaa häneen uskovilta ihmisiltä kyvyn itsenäisesti havainnoida ja arvioida todellisuutta. Pohjimmiltaan Uchtdorf siis opettaa, ettei ihminen voi luottaa itseensä, omaan kykyynsä havainnoida, ajatella ja tehdä johtopäätöksiä. Kaikista ristiriidoista huolimatta ihmisten pitäisi Uchtdorfin mukaan edelleen pitää kiinni maallisten tosiasioiden kanssa ristiriidassa olevista perusteettomista opeista ja uskomuksista. Näin julistaessaan Uchtdorf haluaa kääntää ihmisen omaa itseään vastaan valamalla mieleen epäilyksiä ihmisen kyvystä itsenäiseen ajatteluun ja tämä on hyvin tuhoisaa tehden lopulta ihmisistä täysin auktoriteettiensä talutusnuorassa olevaa karjaa. Jos ihminen ei voi luottaa omaan kykyynsä havainnoida, ajatella ja tehdä itsenäisiä valintoja, niin mitä ihmisestä oikeastaan jää enää jäljelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti