sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Täällä ei ole VISKIÄ!

Helsingin Sanomat uutisoi eilen illalla kuinka Aluehallintovirasto päätti käyttää valtaansa heittääkseen kapuloita rattaisiin Olut ja Viski Expon järjestäjille. Tapahtumahan järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 24.-26.10.2014 ja tänään sen nimi viranomaisten vaatimuksesta on Olut Expo 2014. Paljon parempaa mainostukea Olut ja Viski Expo tuskin olisi voinut asialleen toivoa sillä minäkin olin autuaan tietämätön koko tapahtumasta, mutta nyt tapahtumasta tietävät varmasti lähes kaikki suomalaiset. Kiitos Avin reippaiden byrokraattien!

Mutta mitäpä tämä aihe tekee uskontoja, elämänkatsomusta ja filosofiaa käsittelevässä blogissani? No suomalaisten virkamiesten epäluulo alkoholia ja alkoholimainontaa vastaan alkaa saamaan jo uskonnollisia piirteitä. Ensin virkamiehet valmistelevat lain, jolla kielletään käytännössä kaiken positiivisen informaation jakaminen medioissa alkoholiin liittyen. Kyseessä on siis laki, jolla pyritään pitämään ihmiset täysin tietämättöminä siitä, että alkoholituotteilla kohtuullisesti kulutettuna on jopa terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Virkamiehet näyttävät uskovan kuinka rajoittamalla informaatiota ja jakamalla ainoastaan kielteistä informaatiota aiheesta, siis toimimalla samoin kuin uskonnolliset kultit toimivat suhteessa itseään koskevaan informaatioon, parannetaan suomalaisten alkoholitottumuksia. Fanaattisessa vimmassaan aluehallintoviraston virkamiehet pyrkivät nyt sitten jopa sensuroimaan Internetin hakukoneiden antamia tuloksia, ettei jollain tietyillä hakusanoilla voisi löytää informaatiota ja tätä kautta jopa rajoittamaan mitä yksityishenkilöt julkaisevat blogeissaan, twitterissä tai facebook -sivuillaan. Pyrkimyksillään rajoittaa ihmisten sananvapautta päivän päivän kuumimmat byrokraatit kävelevät sumeilematta perustuslaillisen sananvapauden yli. Uuden alkoholimainontaa rajoittavan lain tarkastelu Eduskunnan Perustuslakivaliokunnassa onkin mitä ilmeisimmin jäänyt pahasti puolitiehen virkamiesten onnistuttua vakuuttamaan kansanedustajat kuinka pyhä alkoholin vastainen taistelu oikeuttaa kansalaisten perusoikeuksien polkemisen.

Mene ja tiedä, mutta kyllä suomalaisten virkamiestenkin tulisi kuitenkin ottaa toimissaan huomioon kansalaisten perusoikeudet. Lienee syytä tarkistuttaa tämäkin asia ja tehdä kantelu aiheesta Eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti