lauantai 13. kesäkuuta 2015

Omat mielipiteet ovat harhaoppia

Viimeisen parin vuoden aikana MAP -kirkko on erottanut monia ihmisiä kirkon jäsenyydestä harhaoppisuuden takia. Erotetuiksi on ovat joutuneet nettipersoonina tutuksi tulleet Kate Kelly, John P. Dehlin, Denver Snuffer ja viimeisimpänä Alan Rock Waterman. Heitä kaikkia on syytetty harhaopista ja heidän erottamispäätöksiään pinnallisesti ruoditaan Pure Mormonism -blogissa. Pure Mormonism -blogi löytää kaikille näille erotetuille yhden yhteisen nimittäjän, he ovat julkisesti esittäneet kirkon johtajia kyseenalaistavia näkemyksiä.
The sole reason that Rock and John were excommunicated for apostasy is because of their lack of belief in the prophetic calling of current LDS Church leadership.
MAP -kirkossa harhaopppia on siis se, että epäilee kirkon johdon edesottamuksia ja kirves heilahtaa jos ei tue kirkon johtoa joka käänteessä. Pure Mormonism vertailee John Dehliniä ja Alan Rock Watermanin näkemyksiä ja toteaa seuraavaa:
If you have difficulty sustaining current Church leadership as prophets, you are in a state of “apostasy.”

“Follow the Prophet” has become the primary tenet of the LDS Church. More important than “Follow the Savior.”
MAP -kirkossa ei ole tärkeää se, että uskoo Jeesukseen tai Mormonin Kirjaan, vaan se että seuraa kuuliaisesti kirkon johtajia ja pitää epäilyksensä omana tietonaan. Jos haluaa käydä avointa keskustelua ja kyseenalaistaa kirkon johtajien toimia tulee noutaja. MAP -kirkossa on vallalla diktatuuri. Evankeliumin sanoma, jota monet muut uskonyhteisöt pitävät ideologiansa keskiössä, ei MAP -kikossa ole keskeisessä osassa kun arvioidaan onko joku harhaoppinen vai ei. MAP -kirkon kannalta on aivan sama uskooko jäsen Kristuksen sovitustyöhön vai ei, mutta jos et usko tai epäilet kirkon johtoa julkisesti niin olet harhaoppinen ja menetät jäsenyytesi.

Uskontojen Uhrien Tuki ry listaa sivuillaan vaarallisen lahkon tunnusmerkkejä:
2. Johtaja(i)n autoritaarisuus: kuinka erehtymättöminä johdon määräyksiä on pidettävä, suljetaanko niiden arvostelija ulkopuolelle. Velvollisuus totella johtajan/johtajien käskyjä.
Viimeisen parin vuoden tapahtumien perusteella MAP -kirkon todellinen luonne tämän kriteerin kohdalla on varsin selvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti