keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Oikeudenkäynnin vaikutukset

Vaikka viime kuun lopulla Tom Phillipsin MAP-kirkkoa vastaan nostamat syytteet hylättiin on kyseisellä oikeudenkäynnillä eittämättä jonkinlaisia seurannaisvaikutuksia. Steve Bloor kirjoitti näistä vaikutuksista omassa blogissaan. Päälimmäisenä oikeuskäsittelyn seurauksena tuli selväksi kuinka MAP-kirkon johtajien ei tarvtise edustaa kirkkoa vaan lakimiehet hoitavat asian. Tämä käytännössä tarkoittaa myös sitä, että kirkon johtajat eivät enää määrittele kirkkoa tai kirkon oppia vaan se muotoiltiin pitkälti lakimiesten toimesta oikeudessa.

Kirkon lakimiehet onnistuivat vakuuttamaan tuomarin siitä, kuinka monet asiat, joita kirkossa on tähän asti opetettu totuuksina, ovat vain uskomuksia ja näin ollen niitä onkin tästä lähin käsiteltävä vain ja ainoastaan uskomuksina. Tom Phillipsin nostaman kanteen seurauksena MAP-kirkko lakimiestensä välityksellä siis käytännössä myönsi ettei sen opetuksilla ole minkäänlaista faktoihin perustuvaa todellisuuspohjaa. MAP-kirkko tuskin tulee painokkaasti jäsenilleen kertomaan kuinka oikeudessa tämä asia määriteltiin, sillä jos kirkko jäsenilleen kertoisi kuinka kyse on vain uskomuksista eikä totuuden mukaiseen tietoon perustuvista faktoista niin moni jäsen saattaisi kyseenalaistaa monia muitakin asioita kirkkoon liittyen.
MAP-kirkon lakimies: “Statements made by the Church are not facts, they are beliefs. Nothing is ever said as fact, it’s just belief!!!!”
Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin ja kirkon jäsentenkin on syytä vastedes ottaa huomioon kuinka "Mitään ei ole koskaan sanottu faktana, ne ovat vain uskomuksia!!!!".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti