maanantai 19. tammikuuta 2015

Perhe panttivankina

Loppuviikosta uutiset rapakon takaa kertoivat kuinka kirkko on jälleen käynnistänyt toimet John Dehliniä vastaan ja hänet on asetettu erottamisuhan alle mikäli hän ei poista ylläpitämältään mormonstories -verkkosivulta kirkkoa kritisoivaa materiaalia ja julkista tukeaan naispappeutta MAP-kirkkoon ajavalta Ordain Women -liikkeeltä.

Perjantaina 16.1.2015 Salt Lake Tribune, Salt Lake Cityssä ilmestyvä sanomalehti, kertoi April Young Bennettistä, Ordain Women -liikkeen hallituksen jäsenestä, joka on myös joutunut MAP-kirkon vallankäytön jyrän alle. MAP-kirkko pakotti April Young Bennettin eroamaan Ordain Woman -liikkeen hallituksesta ja tuhoamaan useita blogikirjoituksiaan mikäli hän halusi pitää temppelisuosituksensa. Aprilin kohdalla asiassa kulminoituu kuinka MAP-kirkko pitää perheitä panttivankeinaan. Aprilin veli ilmeisesti aikoo avioitua lähitulevaisuudessa sillä April kertoo blogissaan kuinka joutui valitsemaan Ordain Women -liikkeen ja veljensä häiden väliltä. Menettäessään temppelisuosituksensa April ei olisi voinut osallistua veljensä vihkiäisiin, jotka mormonikirkossa järjestetään temppeleissä, joihin vain kelvollisilla jäsenillä on pääsy. April joutui siis hengellisen kiristyksen uhriksi.

April Young Bennettin ahdinko kuvaa hyvin MAP-kirkon jäsenten hankalaa tilannetta. Perheet, joiden MAP-kirkko väittää olevan teologiansa ytimessä, ovat todellisuudessa kirkon vallankäytön väline, jota se käyttää jäseniään vastaan. Perheet ovat panttivankeina ja mikäli ihmiset haluavat osallistua niinkin merkittävään tapahtumaan kuin lastensa tai sisarustensa häihin heidän temppelisuosituksensa tulee olla voimassa. Pitääkseen temppelisuosituksensa jäsenen pitää maksaa 10% tuloistaan kirkolle, sitoutua noudattamaan kirkon johtajien oikkuja sekä pidättäytyä kritisoimasta kirkkoa tai sen johtajia. Kirkon johtajat eivät myöskään epäröi kiristää jäseniä vaientaakseen kriittiset mielipiteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti