maanantai 13. huhtikuuta 2015

Jäsentilastoja 10 vuoden ajalta

Joka vuosittainen MAP-kirkon huhtikuun yleiskonferenssi on taas takana ja perinteen mukaan MAP-kirkko luki jäsenilleen "viralliset" kasvulukunsa. Bloggasin kirkon kasvuluista 2013 ja 2014. Nyt jatkaakseni perinteitä jatketaan samasta aiheesta.

Tällä kerralla kaivoin MAP-kirkon sivuilta jäsentilastot viimeiseltä kymmeneltä vuodelta.
Kirkon raportoimat luvut ja niistä laskettu kasvu-% sekä eronneiden ja kuolleiden aiheuttama poistuma näyttää graafeina tältä:

MAP-kirkon kasvu siis hidastuu melko tasaisesti ja viime vuoden aikana se putosi ensimäistä kertaa alle 2%:n. Jäsenmuutoksista merkille pantavaa on kuinka uusien lasten määrä ei enää viime vuonna pysynyt edes MAP-kirkon oman raportoinnin mukaan korkeampana kuin eronneiden ja kuolleiden yhteenlaskettu poistuma kirkon jäsenluettelosta, vaikka kirkko raportoi korkeimman käännynnäismäärän viimeiseltä kymmeneltä vuodelta.

Itsessään jäsemäärän kasvu näyttäisi MAP-kirkon raportin mukaan noudattavan melko vakiota kulmakerrointa.
Täytyy kyllä tunnustaa, että en ole koskaan nähnyt yhtä tasaista kulmakerrointa aiemmin yhdessäkään toisessa taulukossa, jonka väitetään kuvaavan reaalimaailmaa.

Lisäksi taulukon lukujen perusteella voidaan arvioida paljonko maailman mormonien syntyvyys on. Syntyvyys tuhatta jäsentä kohti on kirkon ilmoittamien lukujen perusteella vaihdellut viimeisen kymmenen vuoden aikana 7 ja 9 välillä. YK:n arvioden mukaan samalla ajanjaksolla maailman syntyvyys on vaihdellut 17,6 ja 20 välillä. Maailman syntyvyys on siis yli kaksinkertainen verrattuna MAP-kirkon ilmoittamaan mormonien syntyvyyteen. Jopa syntyvys USA:ssa, jossa mormoneja on kaikkein eniten, on CIA:n faktakirjan mukaan ollut vuonna 2014 13,4. Utahista raportoitiin syntyvyyden olleen 17,6 vuonna 2013, joten täytyy vain ihmetellä ketkä siellä Utahissa niitä lapsia oikein pukkaa maailmaan kun mormoneja ei näytä MAP-kirkon omien raporttien mukaan lasten teko kiinnostavan.

MAP-kirkon raportoimat luvut jatkavat siis edelleen samaa tutuksi tullutta teemaa. Uskottavia ne eivät ole edelleenkään.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoiset ovat myös Suomen tilastot: Tilastokeskus ilmoittaa MAP-kirkon jäsenmäärän olevan tasaisessa laskussa (n. 3180) kun taas MAP-kirkko ilmoittaa luvuksi n 4700 ja käyrä on nousussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. MAP-kirkon jäsenraportoinnissa käytännöt ovat maaimanlaajuiset. Jäseniä väitetään olevan enemmän kuin heitä todellisuudessa on. Tulevina vuosikymmeninä onkin mielenkiintoista kuinka MAP-kirkon käytäntö poistaa "kadonnut" jäsen listoista vasta 110 vuotiaana tulee näkymään. 110 vuotta sitten jäseniä oli jo kuitenkin satoja tuhansia ja jos niistä esim. 10% ovat nostaneet kytkintä tai kuolleet ilman, että kirkko on saanut siitä ilmoitusta omaisilta, niin tämä kirjoista poistettava joukko tulee vuosi vuodelta kasvamaan yhä vain merkittävämmäksi.

      Poista