keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Lähkärit bloggaa

Viime vuosina MAP-kirkon lähetystyökäytännöissä on tapahtunut joitain muutoksia. Yksi näistä muutoksista on, että lähetyssaarnaajat saavat kirjoittaa blogeja nettiin. Lähetyssaarnaajien nettiblogeja lukemalla paljastuu toisinaan melko mielenkiintoisiakin asioita MAP-kirkosta.

Redditin keskustelussa noteerattiin viime viikolla parin Etelä-Amerikasta blogejaan päivittävän lähetyssaarnaajan kertomana kuinka paikallisella lähetyskentällä otettiin käyttöön uusia vaatimuksia kastettaville. Kasteelle haluavan on maksettava jonkinlainen lahjoitus kirkolle ennen kastettaan. Ja toden totta nämä pari lähetyssaarnaajaa todellakin raportoivat blogeissaan (täällä ja täällä) näistä maksuista, joita kirkko nyt sitten paikallisilta vaatii ennen kasteelle pääsyä. No tämä uusi käytäntöhän toki kirvoitti heti kärkästä keskustelua aiheesta ja mm. RPackham exmormon.org:n keskustelussa huomauttikin tämän käytännön täyttävän Mormonin kirjasta löytyvän profetian:
Mormonin kirja 8:32 Niin, se tapahtuu aikana, jolloin perustetaan kirkkoja, jotka sanovat: Tulkaa minun luokseni, niin te saatte rahojanne vastaan syntinne anteeksi.
Ikävä MAP-kirkon kannalta asiassa toki on, että kyseinen profetia koskettelee juurikin niitä vääriä kirkkoja.

Lähetyssaarnaajien blogit paljastavat myös jotain siitä missä tilassa MAP-kirkko on. Nearing Kolob -blogissa niputettiin yhteen otteita muutamista lähetyssaarnaajablogeista kirkon jäsenten aktiivisuudesta ja kiinnostuksesta kirkkoaan kohtaan. Useat lähetyssaarnaajat ympäri maailmaa raportoivat blogeissaan kuinka heidän seurakunnissaan epäaktiivisuus on huipussaan. Dominikaanisesta Tasavallasta bloggaava lähetysarnaaa kertoo vaarnassa vallitsevasta hajanaisuudesta ja vierailleensa kuuden edellisen vaarnanjohtajan luona, jotka kaikki ovat epäaktiivisia tai erotettu kirkosta. Dominikaanisessa Tasavallassa on hänen mukaansa myös lakkautettu yksi seurakunta kokonaan kun kaikki jäsenet olivat epäaktiivisia. Saksasta bloggaava lähetyssaarnaajasisar raportoi seurakunnan epäaktiivisuuden olevan jopa 90% ja Kolumbiasta bloggaava lähetyssaarnaaja raportoi kuinka seurakunnassa tapahtuu suuria muutoksia kun seurakunnan johtohenkilöt ovat lähes kaikki epäaktiivisia. Californiassa Sacramenton lähetyskentällä ei ole alueelta bloggaavan lähetyssaarnaajasisaren mukaan kastettu ketään pitkään aikaan seurakunnan sielläkin ollessa suurelta osin epäaktiivinen.

Vaikka päivittäisestä MAP-kirkon markkinoinnista vastaava lähetyssaarnaaja-armeija bloggaa seurakuntien arjesta kertoen kuinka mormonismi ei kiinnosta ihmisiä niin oletettavaa on, että kirkon johtajat taas raportoivat huikeasta menestyksestä ja kirkon jäsenmäärän jatkuvasta kasvusta taas ensi keväänä. Jotain siitä kuinka hyvin MAP-kirkko on onnistunut peittelemään totuutta heikosta statistiikastaan nuorilta jäseniltään kertoo Espanjasta blogannut lähetyssaarnaajasisar:
I am serving in a ward. And seriously everyone is the best. But what will break your heart is that 70% of the ward is inactive. SEVENTY! That is just crazy. It blew my mind.
Ainakin tälle nuorelle näyttäisi siis tulleen täytenä yllätyksenä kuinka huonosti MAP-kirkolla menee. Rahanahne MAP-kirkko ei näytä pystyvän tarjoamaan ihmisille sellaista ympäristöä tai arvoja, joita ihmiset elämäänsä kaipaavat, mutta syystä tai toisesta kirkon ylin johto näkee tarpeelliseksi ylläpitää illuusiota menestyksestä ja leipoo aktiivisten jäsentensä mieliin valheellisia ja harhaisia käsityksiä tasaiseen tahtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti