maanantai 18. huhtikuuta 2016

Jeremy T. Runnells

Jeremy T. Runnells, CES-kirjeen kirjoittaja, luovutti erokirjeensä MAP-kirkolle kun vastausten sijaan sai kutsun kurinpitotuomioistuimeen. Redditin exmormonikeskustelupalstalta löytyy linkit aiheeseen.
A decision has been made. I have excommunicated the LDS church (laughter), President Ivins, and their kangaroo court from my life. I handed my resignation to President Ivins just a few minutes ago. My membership evaporated the second that I gave President Ivins my resignation letter. I am no longer a member of this church.
Jeremy nimeää MAP-kirkon kurinpitotoimet "kenguruoikeudeksi" ja mielestäni aivan oikeutetusti, sillä mitään tekemistä näillä "oikeustoimilla" ei ole oikeuden tai oikeudenmukaisuuden kanssa. Haastattelussaan kurinpito-oikeuden jälkeen Jeremy totesi kuinka hänen suurimmaksi synnikseen todettiin se, että hän julkaisi CES-kirjeensä, kirjeen johon kirkko ei antanut riittäviä vastauksia kolmen vuoden aikana. Jeremy päätteli, että kirkolla ei ole päteviä vastauksia esitettyihin kysymyksiin eikä myöskään hallussaan totuutta.

MAP-kirkko jatkaa edelleen kurinpitotoimenpiteiden kohdistamista ihmisiin, jotka esittävät oikeutettuja kysymyksiä ääneen. Kysymysten esittäjät leimataan harhaoppisiksi ja ihmisiä harhaanjohtaviksi apostaateiksi, eikä kirkon johto salli jäsenten joukkoon kirkon oppia, käytäntöjä ja kirkon omaa historiankerrontaa kyseenalaistavia henkilöitä. 30 vuotta sitten tämä taktiikka olisikin ehkä voinut toimia, mutta vapaan informaation aikakaudella kirkko ei enää pysty kontrolloimaan informaatiota samalla tavalla kuin ennen.

Kirkon informaatiokontrolli ja hengellisen kiristyksen temput eivät enää toimi ja kirkko näyttäisi menettävän jäseniään kovalla tahdilla. Pari viikkoa sitten julkaistut kirkon jäsentilastotkin paljastavat jäsenvuodon tarkkaavaiselle lukijalle. Laskeva syntyvyys MAP-kirkossa viittaa noin 160 000 jäsenen nettotappioon vuosittain ja mikä asettuu samaan kokoluokkaan kuin Huffinton Postissa marraskuussa julkaistussa uutisessa, jonka mukaan viimeisen kahdeksan vuoden aikana MAP-kirkko on menettänyt yli miljoona jäsentä.

Jeremy T. Runnells onkin vain viimeisin ns. korkeanprofiilin jäsenmenetys, eikä hän jää varmasti viimeiseksi.

Päivitys 20.4.2016: Reddit foorumilla julkaistiin Jeremyn kurinpitoistunnon nauhoite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti